Hypnotherapie

Hoe fijn zou het zijn als….

Jij weer de regie hebt over jouw leven

Dat jij bepaalt hoe het met je gaat

Je weer rust in je hoofd en lijf ervaart en al snel vergeet dat het ooit anders voor je was

Je nu écht ergens mee afrekent

Vergeet wie je dacht te zijn en leef je mooiste leven

Hypnotherapie = bewezen effectief

Hypnotherapie is een bewezen effectieve behandelvorm waarin je meer inzicht in jezelf krijgt en aan je angsten, gedrag en patronen kunt werken. Iedereen is meerdere keren per dag onder hypnose. Je kunt het vergelijken met het gevoel dat je zo diep in een boek verzonken bent, dat alles om je heen vervaagt. Of dat je in de bioscoop een film aan het kijken bent en in trance raakt, dat je niet meer let op de mensen om je heen. Met hypnotherapie kom je in een vergelijkbare trance.

Behandelingen in hypnose

 • Regressietherapie
 • Innerlijke kind therapie
 • EMDR therapie
 • Loslaten en vergeving
 • Emotionele bevrijding – Snelle EFT

In hypnose kun je jezelf bevrijden van de emotionele ballast die je met je meedraagt. Kleine en grote gebeurtenissen vormen de basis van ons denken en handelen.

Je bevrijdt jezelf van oude overtuigingen, ongewenste patronen en gedrag waar jij voor jouw gevoel geen invloed op hebt. Je laat de pijn en emoties los en kunt weer helder en vol vertrouwen naar de toekomst kijken.

Topje van de ijsberg

Bewustzijn = boven water

Je kunt de werking van je geest vergelijken met een ijsberg. Het topje van de ijsberg, jouw bewustzijn, is dat wat je denkt, doet en ziet. Je bewuste denken en bewuste handelen, bepaalt voor 5 % je gedrag. Jouw bewustzijn bestaat onder andere uit motivatie en wilskracht. Dat is de reden waarom veranderen moeilijk is; we hebben een aantal weken de motivatie en wilskracht, en daarna vallen we terug in oude patronen. Ook al willen we nog steeds afvallen, stoppen met roken, of het nu écht anders doen. Het is meer doeltreffend om onder water te kijken; wat er diep van binnen bij jou speelt en daar de verandering te maken.

Onderbewustzijn = onder water

Als je jouw geest vergelijkt met een ijsberg, bevindt zich onder water ons onderbewustzijn. Het onderbewuste deel bepaalt voor 95% je gedrag. In dit deel liggen onze emoties, overtuigingen, normen, waarden en gewoonten opgeslagen. Dit deel van ons brein bevat tevens het lange termijn geheugen; alle (traumatische) ervaringen heb je, al dan niet bewust, opgeslagen.

In hypnose kun je terug naar elke ervaring in je leven en gaan we terug naar het ontstaan van jouw probleem. Dat is het startpunt waarop jij jezelf bepaald gedrag hebt aangeleerd of een overtuiging bent gaan geloven. Door jouw emoties los te koppelen van gebeurtenissen in jouw leven, bevrijd je jezelf van ongewenste gedachten, angsten, negatieve ervaringen en kun je vrij door het leven.

Herken je dit?

 • Je ervaart stress en spanning
 • Je hebt pijn of lichamelijke klachten wat geen medische oorzaak heeft
 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je hebt een negatieve ervaring opgedaan waar je last van hebt
 • Je bent sensitief en alles komt diep bij je binnen
 • Je bent al jaren bezig met afvallen en zonder blijvend resultaat
 • Je krijgt geen grip op je emoties
 • Je slaapt onrustig en piekert veel
 • Je wilt stoppen met roken maar weet niet hoe
 • Je hebt last van angst, paniek of onzekerheid

Je onderbewuste is het fundament van je bestaan.

Het bepaalt hoe jij je voelt, gedraagt en hoe je in het leven staat.

Hypnose gaat je helpen!

Hoe fijn zou het zijn als….

 • Jij weer de regie hebt over jouw leven
 • Dat jij bepaalt hoe het met je gaat
 • Je weer rust in je hoofd en lijf ervaart en al snel vergeet dat het ooit anders voor je was
 • Je nu écht ergens mee afrekent

In principe kan iedereen in hypnose. De enige voorwaarde is, dat jij toestemming geeft en dat je in staat bent om mijn instructies op te volgen. Wanneer er sprake is van twijfel of angst kan de hypnose worden geblokkeerd. Een voorgesprek en een klik tussen mij en jou is van essentieel belang.

Jouw motivatie bepaalt uiteindelijk de mate van succes. Vraag jezelf dus af hoe gemotiveerd jij bent om écht ergens mee af te rekenen. Uiteindelijk bepaal jij jouw eigen succes!

Nee, dat kan niet. Je komt er altijd uit. Hypnose is een volkomen natuurlijke staat van je geest waar je meerdere malen per dag onbewust in en uit gaat. Er is nog nooit iemand in hypnose vast blijven zitten.

Jij bepaalt wanneer je weer in je normale bewustzijn terug komt. Ik begeleid je daarbij.  Je kunt zelfs besluiten om je ogen open te doen en weg te lopen.

Jazeker. In hypnose werkt jouw onderbewustzijn vóór jou. Met andere woorden, het wil jou beschermen. Je bent alert en in controle over wat je wel en niet wilt zeggen.

Je kunt er altijd voor kiezen om iets niet te zeggen, je kunt zelfs liegen. En niemand kan jou iets laten doen of zeggen in hypnose, wat jij met je normale bewustzijn niet wilt.

Nee. Hoewel Fit Alive is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging worden de behandelingen niet vergoed door de zorgverzekering.

Voor het slagen van hypnotherapie is jouw motivatie het belangrijkst. Een onderdeel van die motivatie is de mate van bereidheid om in jezelf te investeren.

Gun jij jezelf deze krachtige verandering?

Programma’s

Kennismakingsgesprek
GRATIS
 • Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wat anderen zeggen

Over mij

Ik wilde graag begrijpen hoe het komt dat wij problemen ervaren, verslaafd raken, overgewicht krijgen en ‘ongezonde’ keuzes maken. Ik heb mij verdiept in de werking van ons brein en hoe wij problemen ervaren.

Het is niet de situatie die grip op ons heeft, maar hoe wij erover denken en welke emoties wij daarbij hebben. Door emoties los te koppelen van de gebeurtenissen in ons leven, krijgen we weer de regie terug en kunnen we geluk en vrijheid ervaren.

Hypnotherapie heeft mij geholpen de regie te pakken over mijn gevoelens en mijn denkpatronen. Hierdoor ervaar ik nu ‘vrijheid’ in mijn hoofd. Ik bepaal welke gedachten er in mijn hoofd rondgaan.

Ik bepaal hoe het met mij gaat! Dat gun ik jou ook!