Ilse Dekkers

Voor vitaliteit en levenskracht

Ik ben Ilse! Vrouw, moeder, zus, dochter, vriendin en coach.

Ik help jou grip te krijgen op jouw leven.

Wordt gelukkig (met) jezelf!

Mijn verhaal

 

Later als ik groot ben… dan wil ik chirurg worden.

Dat was mijn droom. Ik wilde mensen gezond maken. Helaas gooide een ongeluk roet in het eten. Ik belande zelf in het ziekenhuis en hield er chronisch hoofdpijn aan over. Noodgedwongen verruilde ik het VWO in voor de HAVO. Toen ik mij ging verdiepen in wat er dan nog WEL mogelijk was, bleek dat er zoveel te doen was op het gebied van gezondheid, dat ik besloot SportGezondheid te gaan studeren in Groningen.

Mijn passie en interesse kwamen samen. Vervolgens kreeg ik de unieke kans om een master in Physical Activity & Health Sciences te volgen aan de Universiteit van Rome. Een geweldige ervaring om in deze prachtige stad te mogen studeren. 

Inmiddels heb ik veel werkervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. Ik kwam erachter dat mensen hun leefpatroon een tijdje aan kunnen passen, maar dat definitief afscheid nemen van oude gewoonten en patronen bijzonder lastig bleek te zijn.

 

 Ook ik heb mijn eigen worsteling gehad. Jaren geleden kreeg ik klachten die voortkwamen uit stress. Uiteindelijk was het zo heftig dat ik 3 dagen in het ziekenhuis heb gelegen. Ik was veel afgevallen, sliep slecht en voelde me zo slap als een vaatdoek. Ik zat op het randje van ondergewicht en moest aankomen. Toen kreeg ik een verstoorde relatie met eten. Periodes van te weinig eten wisselden zich af met momenten van overeten. Ik voelde me slecht en emotioneel uit balans

 Via de huisarts kwam ik in aanmerking voor een traject voor mensen met eetproblemen. Tijdens de intake bedacht ik mij, dit MOET anders. Ik wil het zelf kunnen, ik kan het! Ik was er op tijd bij, helaas geldt dit niet voor iedereen. Het was hard werken om mijn eetpatroon weer op de rit te krijgen en een normale relatie met eten te krijgen. Dit proces ging niet alleen over gezonde voeding. Ik moest leren met mijn emoties en met tegenslag om te gaan. De dingen van de andere kant te bekijken.

 Ik weet inmiddels dat emoties en gedrag vaak samen vallen. Ik merk dagelijks dat mijn voeding en leefstijl van grote invloed is op mijn emotioneel welbevinden. Inmiddels kan ik mijn emotie loskoppelen van voeding en dat is een heerlijke bevrijding.

Dat gun ik jou ook! Een normale relatie met eten maar vooral een fijne, liefdevolle relatie met jezelf.

Jij bent de moeite waard!

Wacht niet langer, jij bent het waard! Neem vrijblijvend contact met mij op.